پله ها

شهرستان خوانسار

شهرستان های ایران

۲۸ مرداد ۱۴۰۳ 12 بازدید
پله ها

شهرستان خوانسار

شهرستان خوانسار یکی از شهرستان‌های استان اصفهان است. مرکز این شهرستان، شهر خوانسار است.

پیشینه تاریخی
پیشینه آبادی و زندگی در محدوده شهرستان خوانسار به پیش از اسلام می‌رسد. وجود آتشکده و غار هیکل، اسامی باستانی تعداد قابل توجهی از روستاهای این منطقه، وجود زبان و گویش مستقل خوانساری که از گویش‌های پارسی میانه مربوط به دوران ساسانیان است و وجود سکنه یهودی تا دهه ۱۳۵۰ در قدیمیترین نقاط شهری خوانسار (محله شهرک) نشان دهنده تاریخ کهن این منطقه می‌باشد.

موقعیت جغرافیایی
این شهرستان در شمال غرب استان اصفهان واقع و از سمت شمال به شهرستان گلپایگان، از سمت شرق به شهرستان نجف‌آباد و از جنوب و غرب به شهرستان فریدن و شهرستان بوئین میاندشت محدود می‌باشد. شهر خوانسار در موقعیت جغرافیایی ۳۳درجه و ۱۳ دقیقه عرض شمالی و ۵۰درجه و ۱۹دقیقه طول شرقی قرار دارد. فاصله مرکز این شهرستان از مرکز استان ۱۵۵کیلومتر و از پایتخت کشور تهران ۳۸۰ کیلومتر می‌باشد. بیشینه دمای این شهرستان در طول سال ۳۶٫۵ و کمینه آن ۱۲٫۵- می‌باشد. مساحت حوزه استحفاظی شهرستان خوانسار ۹۵۷۸۰ هکتار می‌باشد و مساحت محدوده و حریم شهر به ترتیب ۱۲۲۳ و ۶۸۸۹ هکتار می‌باشد.

به استناد نقشه‌های ۱:۲۵۰۰۰ سازمان نقشه‌برداری کشور حداقل ارتفاع شهرستان ۱۹۷۹ متر و حداکثر ارتفاع آن ۳۴۴۶ متر از سطح دریاهای آزاد است. و از این جهت جز ده شهر مرتفع ایران به حساب می‌آید.
مردم
این شهرستان در حال حاضر داراید ۳۳ هزار نفر جمعیت دارد، عمده جمعیت شهرستان فارسی‌زبان به گویش خوانساری می‌باشند. و در برخی از روستاها مردم به گویش‌های لری بختیاری و ترکی تکلم می‌کنند.

تقسیمات کشوری
شهرستان خوانسار دارای ۱ بخش، ۳ دهستان و ۲ شهر به شرح زیر است:

شهرستان خوانسار
بخش مرکز بخش جمعیت بخش ۱۳۹۵ نام دهستان مرکز دهستان جمعیت دهستان ۱۳۹۵ شهر جمعیت شهر ۱۳۹۵
مرکزی خوانسار ۳۳٬۰۴۹ نفر گلسار ارجنک ۴٬۲۱۱ نفر خوانسار
ویست

۲۱٬۳۳۸ نفر
۲٬۵۱۴ نفر

چشمه‌سار قودجان ۳٬۸۳۲ نفر
کوهسار رحمت‌آباد ۲٬۷۲۵ نفر
مشاهیر
محمدجواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه در دولت یازدهم و دوازدهم، علی‌اکبر محرابیان وزیر صنعت معدن و تجارت در دولت دهم و وزیر فعلی نیروی دولت سیزدهم از مشاهیر شهرستان خوانسار هستند.

آثار تاریخی
خوانسار دارای ۵۰ اثر تاریخی است که ۲۳ اثر آن ثبت ملی شده‌است.

تپه آریایی‌ها
این تپه واقع در روستای رحمت‌آباد در ۳۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان خوانسار قرار دارد که مربوط به دوره آریایی‌ها و قدمتی حدود ۸هزار سال است. این تپه تاریخی به دلیل زندگی اقوام پیشین در غارهایی که در دل این تپه تاریخی کنده شده شهرت دارد. در زیر این تپه تاریخی اغلب غارها که محل زندگی انسان بوده به هم وصل است و هنوز آثاری از درب‌های سنگی و … در این تپه موجود است.
جمعیت
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان خوانسار برابر با ۳۳٬۰۴۹ نفر بوده‌است.

منبع : ویکی پدیا

منتظر حضور و نظرات شما در بازار آنلاین پله ها هستیم.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *